Werken bij Tweakers

Als het op Twitter staat is het waar: ik heb een nieuwe baan. En wat voor één! Ik word privacy- en securityredacteur bij Tweakers! En dat betekent helaas dat ik moet stoppen met freelancen.

Het contract is inmiddels rond, ik heb de eerste rondleiding op de redactie al gehad, en vanaf 15 april is het dan zover. Dan word ik de nieuwe fulltime nieuwsredacteur bij de beste techsite van Nederland. Zo vet!

Ik ga nieuws en achtergronden schrijven over (voornamelijk) privacy en security. Met die onderwerpen heb ik me de afgelopen jaren ook al heel veel bezig gehouden als freelancer, dus om dat nu voor een website als Tweakers te mogen doen is een hele eer. Als je een idee wilt krijgen van het soort onderwerpen waarover ik voor met name PCM, Computer Weekly of SoftwareZaken schreef over dit onderwerp, check dan even mijn portfolio.

Privacy en security raken aan alles wat met zowel tech als de hele samenleving te maken heeft, en het is nooit 'af'. Er is geen moment dat de discussie rondom privacy versus veiligheid het juiste middelpunt heeft gevonden, geen eurakamoment waarop we kunnen zeggen dat iedereen nu veilig is, geen zilveren kogel tegen het grote cybergevaar - en dat alles maakt het onderwerp zo waanzinnig interessant om te ontleden. Dingen zoals supply-chain-aanvallen van nation states of gewoon de discussie over tweestapsverificatie, daar ga ik me de komende tijd in vastbijten. Heb je andere suggesties of tips (of scoops!) stuur me die dan gerust!

Helaas moet ik daarvoor wel stoppen met freelancen. Jammer, want de afgelopen 2,5 jaar waren fantastisch! Ik schreef er a eerder over, maar bla bla nieuwe uitdaging en yada yada nieuwe kansen en zo. Maar goed, als je voor een medium als Tweakers kunt gaan schrijven dan is dat wel heel erg veel waard!