Portfolio van Tijs Hofmans

Op deze pagina vind je mijn opdrachtgevers, en artikelen die ik daarvoor heb geschreven. Denk je nou: "Wow, wat goed, ik móét deze man inhuren!" ga dan naar mijn homepage om contact met me op te nemen!


Reshift

Ik werkte (in dienst) bijna 3 jaar op de redactie van Computer Idee, PCM en Computer!Totaal. Daar schrijf ik nu nog regelmatig voor. Een greep uit de artikelen die ik daarvoor schreef staan hieronder.

Al mijn online artikelen op:
PCM

Een aantal artikelen die ik voor PCM schreef.

Malware-as-a-service: het probleem van het (ver)kopen van virussen

Supply-chain-aanvallen: hoe malware op steeds geavanceerdere wijze via supply-chains wordt verspreid

Browser-fingerprinting: je kunt op steeds meer manieren worden geprofileerd

Koplopers: De slimme spiegel
PC Active

Voor PC Active schrijf ik regelmatig praktische verhalen over onder andere privacy op internet. Sommige daarvan verschijnen ook op de website van het blad.

Klik hier om deze artikelen te lezen.
SoftwareZaken

Ik blog voor SoftwareZaken en ICTinstitute over nieuws over privacy en security.

Klik hier om al mijn artikelen voor SoftwareZaken te lezen.
Computer Weekly

Voor het Britse TechTarget/ComputerWeekly schrijf ik (in het Engels) artikelen over technologische ontwikkelingen in de Benelux.

Klik hier om deze artikelen te lezen.
IIR (Institute for International Research)

Ik schrijf regelmatig over privacy en de aankomende AVG. Dat doe ik onder andere voor IIR, waar ik ondere andere de volgende artikelen voor schreef:

Klik hier om te zien wat ik over (onder andere) de AVG schrijf.
Ruimtevaart

Ik schrijf soms over ruimtevaart. Voor ik daarover schreef was ik 9 maanden lang rondleider bij de (reizende) NASA-expositie 'A Human Adventure' in Utrecht, waar ik rondleidingen verzorgde over de geschiedenis van 50 jaar ruimtevaart. Ik blog daarnaast op www.GoForLaunch.nl in zowel het Nederlands als het Engels over ruimtevaart.

Een greep van de artikelen op GoForLaunch:
KIJK

Voor populairwetenschappelijk tijdschrift KIJK schreef ik een uitgebreid achtergrondverhaal over herbruikbare raketten van onder andere SpaceX en Blue Origin. Daarin beschrijf ik de langgekoesterde wens om altijd een herbruikbaar ruimtevaartuig te willen hebben, en of het financieel en technologisch überhaupt wel haalbaar is om zo'n raket te willen.


Dit verhaal is hier te lezen.
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Ik schrijf af en toe voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek over ontwikkelingen binnen de media.

Klik hier om deze verhalen te lezen.
FijneDagVan.nl

www.FijneDagVan.nl is een project dat ik jaren geleden ben begonnen en dat door de jaren heen een publiek van honderdduizenden bezoekers heeft opgebracht.

De website is een overzicht van alle 'Dagen Van' die we vieren. Inmiddels staan er 758 in onze database.

FijneDagVan.nl groeit hard, en onlangs zijn we zelfs een succesvol partnerprogramma gestart waarmee we de onkosten terugverdienen.
RansomwareVerwijderen.com

www.RansomwareVerwijderen.com is een hobbyproject waarmee ik informatie geef over het bestrijden van, en het beschermen tegen ransomware. Op de site staan uitgebreide gidsen om je te wapenen tegen gijzelsoftware, en staat er een stappenplan op voor wanneer je slachtoffer wordt.

Klik hier om een aantal voorbeelden te zien van wat er op RansomwareVerwijderen.com staat.
Ik schrijf nog veel meer, ook commerciële opdrachten die niet erg interessant zijn om hier neer te zetten. Wil je meer weten, of wil je me inhuren om een tekst of artikel voor je te schrijven? Dat kan! Neem dan contact met me op! Je kunt me mailen op info@tijshofmans.nl, of check de homepage voor mijn contactinformatie.